Tidsbokning
Cykelservice & Skridskoslipning
0 kr
Kundvagnen är tom

Höstservice av cykeln
 

När hösten kommer så är cykeln ofta behov av en genomgång och service igen inför höst och vintercyklingen. Ofta är det fel på belysningen och många byte även till dubbdäck på cykeln också. Är man lite händig själv och har utrusning och verktyg så går det självklart att fixa på egen hand. Men de flesta lämnar gärna in cykeln för en översyn. Hos oss får du professionell hjälp med din cykel av utbildad personal. Vi lagar och servar de flesta typer av cyklar och har ett stort tillbehörs sortiment för att kunna reparera din cykel på så kort tid som möjligt.
VI hälsar dig varmt välkommen in till oss med din cykel för en service inför den mörka och kalla säsongen.

 

Onlinebokning av cykelservice


På länken nedan kan du boka tid för höstservice via Bokadirekt.se. Vi förordar tidsbokning då vi har begränsat utrymme i verkstadslokalen. I mån av plats så tar vi även in dropp in kunder också så klart. Vårt mål är alltid att få cykeln klar så fort som möjligt och att kunden kan hämta ut sin cykel igen tills dagen efter inlämningsdagen.
OBS. Vi kan ej ta emot cyklar då kunden åker bort under en längre tid på grund av små lagringsutrymmen i våra lokaler.


 

Byte från sommardäck till dubbdäck

Vad görs då på en höstservice av cykeln?

En höstservice på en cykel utan eldrift innehåller pumpning av däcken, smörjning av kedja och wirar, justering av växlar och bromsar samt en lättare avtorkning av cykeln. På en el-cykel så tillkommer kontroll och uppdatering av elsystemet. Under höst och vintercyklingen så är behovet av belysning stort så vi fixar även det vid behov. Slit-delar byts vid behov ut för att bibehålla bra funktion på cykeln inför vintercyklingen
För vintercyklisten så gör vi däckbyte från sommardäck till dubbdäck samt en allmän service på cykeln. Vi byte självklart ut trasiga cykeldelar mot nya för att hålla cykeln i bra skick inför vintercyklingen. 

 

Dubbdäck - Vinterdäck till cykel
 

När det blir mörkt och kallt ute är det hög tid att montera dubbdäck på cykeln inför vinterncyklingen.

Ska du köpa dubbdäck eller vinterdäck till din cykel så har vi kvalitetsdäck på lager för omgående leverans. Vi saluför dubbdäck till cykeln från kända märken som Suomi TyresSchwalbe och Continental. Priser och storlekar ser ni lättast på vår webshop under fliken Vinterdäck.
 

Vilket dubbdäck ska jag välja till min cykel?

Generellt så brukar vi förorda fler antal dubbar i däcket till el-cyklar. Det beror på att det händer lite mer när man cyklar med en el-cykel, och det ska ju vara så säkert som möjligt att cykla även på vintern. Till en cykel utan eldrift så kan man välja ett dubbdäck med färre antal dubb också, men det beror även på vilken körstil du som cyklist har. Behöver du hjälp att välja dubbdäck så kan du med fördel vända dig till oss för rådgivning. Har ni behov av hjälp att byta till dubbdäck på cykeln så hjälper vi även till med det.