0 kr
Kundvagnen är tom

Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Genom att använda Manges Cykelverkstad tjänster, accepterar du vår integritetspolicy och vår handtering av dina personuppgifter. Du godkänner också att Manges Cykelverkstad använder elektroniska kommunikationskanaler för att skicka information till dig. Det är viktigt att du läser och förstår vår integritetspolicy innan du använder våra tjänster.

För att kunna erbjuda dig våra tjänster behöver vi behandla dina personuppgifter enligt nedan. Vi gör det med största möjliga hänsyn till din integritet.

Behandling av personuppgifter på Manges Cykelverkstad

Manges Cykelverkstad är förpliktigade att upprätthålla god informationssäkerhet för våra kunder och hantera all personlig information på ett, enligt Allmänna datorskyddsförordningen, säkert och krypterat sätt. Vi utbyter ej och säljer inte personuppgifter till tredje part. 

Om du har frågor om hanteringen av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss via vår e-post. manges.cykelverkstad@telia.com

Varför samlar vi personuppgifter och vilken information lagrar vi.

 Vi samlar och använder dina personuppgifter för olika ändamål, beroende på vem du är och hur vi kommit i kontakt med dig. Vi lagrar följande personuppgifter för de ändamål som anges här:

  • Registrering och köp av cyklar i vår butik. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress. Hanteringen baseras på vårt köpeavtal med dig.
  • Fullföljda köp i vår webbshop. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer. Hanteringen baseras på vårt köpeavtal med dig.
  • Skapa och hantera användare på “Bokadirekt.se”. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer. Hanteringen baseras på vårt köpeavtal med dig.
  • Svara på förfrågningar på vår epost. Namn, adress, telefonnummer, e-postadress och eventuell övrig personlig information som kan uppkomma vid kontakt med oss. Hanteringen av personuppgifter kan variera utifrån kundens frågor.
  • Säkerställa goda kundupplevelser på Mangescykelverkstad.se genom användning av cookies. Behandling av dina personuppgifter baseras på val du gör utifrån intressen. Vi har fastställt att detta är nödvändigt för att anpassa och utveckla vår webbshop i syfte att erbjuda den bästa tänkbara servicen till våra kunder. 


Utlämnande av personuppgifter till andra

Vi lämnar inte dina personuppgifter till någon annan om det inte finns laglig grund för ett sådant förfarande. Exempel på sådan grund är vanligtvis ett uttalat samtycke från dig eller ett juridiskt beslut som ålägger oss att tillhandahålla informationen.

Manges Cykelverkstad använder vissa dataprogram för att hantera personlig information å våra vägnar. I dessa fall har vi ingått avtal med datatjänstleverantörer för att säkerställa informationssäkerhet i alla stadier av processen. Vi använder följande dataprocessorer idag: 

  • Sharp datakassa som lagrar dessa uppgifter: Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer.  
  • Bokadirekt.se är ett bokningsprogram som lagrar dessa uppgifter: Namn, adress, telefonnummer, e-postadress, personnummer. 
  • Google Analytics. Vi använder detta verktyg för att se vart våra användare kommer ifrån, hur ofta de besöker vår sajt samt vart trafiken kommer ifrån. 


Datalagringstid

Vi lagrar dina personuppgifter så länge som det är nödvändigt för det syfte i vilket dina uppgifter samlades in. 

Detta innebär, till exempel, att den personliga data som vi hanterar baserat på ditt samtycke kommer att raderas om du tar tillbaka ditt samtycke. Personlig information som vi behandlar i samband med försäljnings- eller köpeavtalet raderas när avtalet är fullföljt och samtliga skyldigheter som uppstått till följd av avtalet är uppfyllda. Personuppgifter som står i relation till Manges Cykelverkstads genomförande av juridiska skyldigheter ska raderas så snart de rättsliga förpliktelserna är uppfyllda.


Dina rättigheter när vi hanterar dina personuppgifter

Du har rätt att kräva åtkomst, återkalla, korrigera eller radera personuppgifter som vi hanterar. Du har också rätt att begära begränsad hantering, neka hantering samt hävda rätten till dataportabilitet. Du kan läsa mer om betydelsen av dessa rättigheter på datainspektionens hemsida:  https://www.datainspektionen.se

För att utnyttja dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss via e-post: manges.cykelverkstad@telia.com 

Vi förbehåller oss rätten att begära att du bekräftar din identitet och/eller inkomma med ytterligare information innan du har möjlighet att utkräva dina personuppgifter från oss. Vi gör detta för att säkerställa att vi endast ger dig tillgång till din personliga information - och inte någon som ger sken av att vara du på falska grunder.


Klagomål

Du är inte skyldig att förse Manges Cykelverkstad med dina personuppgifter, men för att ta emot varor och tjänster från Manges Cykelverkstad enligt beskrivningen under punkt 1 är hantering av dina personuppgifter en nödvändig förutsättning.

Om du anser att vår hantering av personuppgifter inte överensstämmer med vad vi har beskrivit här, eller om vi på annat sätt bryter mot lagar och bestämmelser om integritet och datasäkerhet, kan du överklaga till Datainspektionen.

För information om hur man kontaktar Datainspektionen, besök deras hemsida: www.datainspektionen.se


Hur vi använder cookies och liknande tekniker

Vi använder cookies och liknande spårningstekniker för att leverera en skräddarsydd och trevlig onlineupplevelse. 

Vad är kakor?

En cookie är en liten textfil, som sparas i användarens dator så att hemsidan vet att användaren besökt hemsidan tidigare, nästa gång användaren besöker den. Textfilen innehåller information och används för att underlätta besökarens användning av hemsidan. En cookie kan inte identifiera användaren personligen utan endast den webbläsare som finns installerad på den dator som används vid besöket. En cookie innehåller inte virus.

Ändring och uppdatering av vår integritetspolicy

Manges Cykelverkstad har rätt att när som helst ändra och uppdatera Integritetspolicyn. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor om denna Integritetspolicy, behandlingen av dina personuppgifter.

Kontaktinformation 

Manges Cykelverkstad
Kaplansgatan 17
803 23 Gävle
manges.cykelverkstad@telia.com

Org.nr: 680821-7597 

Denna integritets- och cookiepolicy uppdaterades 23/5-2018.